A+ A A-

PREDRAMAZANSKI SEMINAR ZA IMAME SARAJEVSKOG I GORAŽDANSKOG MUFTIJSTVA

     U utorak, 21. ša'bana 1428. h. / 4. septembra 2007. godine u organizaciji okružnih odbora Udruženja ilmijje Sarajevo i Goražde u Kulturnom centru «Kralj Fahd» u Sarajevu održan je predramazanski seminar imama sa ova dva područja. Seminar je otvorio Ešref ef. Alibegović, predsjednik Okružnog odbora Udruženja Sarajevo, a skupu su  se obratili i Muharem ef. Hasanbegović, predsjednik Udruženja ilmijje IZ-e BiH, Husein ef. Smajić, muftija sarajevski i hfz. Ismet ef. Spahić, zamjenik reisu-l-uleme.

sastanak-imama (Small)

     Pored ramazanskih tema, među kojima je posebna pažnja fokusirana na pitanje zekata, aktuelizirana su i pitanja iz rada Udruženja ilmijje: teškoće u radu Fonda za  penzionisane imame,  priprema izdavačkog projekta Monografije IZ-e, promocija i distribucija knjige Tarika Ramadana EVRO-AMERIČKI MUSLIMANI I BUDUĆNOST ISLAMA, štampanje kalendara, te nenaplaćena potraživanja Udruženja sa terena. 

     Skupu je prisustvovalo preko 160 imama.

     U razgovoru na navedene teme učešće su uzeli i mnogi od prisutnih imama. Ovim je počeo ciklus predramazanskih seminara imama, koji se nastavlja u Mostaru, Travniku, Bihaću, Ključu i Zenici.

     Predviđeno je da se posljednji u nizu ovih susreta održi u Tuzli 10. septembra.  Seminarima u Bihaću, Ključu, Zenici i Tuzli prisustvovat će i reisu-l-ulema IZ-e u BiH dr. Mustafa ef. Cerić.