Logo

Reisu-l-ulema uputio telegram saučešća Majkama Srebrenice

reisu l ulema pismo

SARAJEVO, 10. NOVEMBRA (MINA) – Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović uputio je danas telegram saučešća majkama Srebrenice, povodom preseljenja na ahiret majke Hajre Ćatić, predsjednice Udruženja „Žene Srebrenice“.

Telegram saučešća reisu-l-uleme Agencija MINA prenosi u cijelosti:

„Mnogopoštovane 'Majke Srebrenice',

Napustila nas je još jedna Velika Majka, koja je u svom majčinskom bolu tragala za ostacima svog ubijenog sina i u tom traganju preselila na Bolji svijet. Hajra Ćatić nije saznala kakva je bila sudbina njenog sina, ni gdje se nalaze njegovi ostaci. Svoju tugu i svoju bol odnijela je u mezar. Ali, ta tuga i ta bol nisu bili samo njeni, oni su i naši. Stoga je naša kolektivna zadaća nastaviti tragati za istinom i za našim još nepronađenim tijelima muškarcima, ženama i djeci, koje su pobile agresorske ruke. I mi ćemo to nastaviti činiti. A zločince će stići ono što su zaslužili.

Svim 'Majkama Srebrenice' upućujem izraze dubokog saučešća. Molim Uzvišenog Allaha da vam olakša teret koji nosite, ali i dadne snage da ustrajete, a da vašu i našu sestru Hajru Ćatić lijepo primi i nagradi obilnim darovima.

Svi smo Allahovi, i Njemu ćemo se vratiti!“, kaže se u telegramu reisu-l-uleme. (kraj)

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.