Logo

Reisul-ulemu posjetio ministar vanjskih poslova Republike Turske Mevlut Cavusoglu

Čavušoglu

SARAJEVO, 17. JUNI 2022. (MINA) - Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Čavušoglu (Mevlüt Çavuşoğlu) danas je, na početku svoje zvanične posjete našoj zemlji, posjetio reisul-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića.

Ministar je poseban interes pokazao za rad Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, stanje u njoj, te za obnovu džamija i drugih objekata islamske kulture.

Želio se informirati i o realizaciji projekata koje ovdje finansiraju institucije Republike Turske, posebno o obnovi džamije Arnaudije u Banjaluci i datumu njenog otvorenja.

Reisul-ulema je uvaženog gosta zamolio da institucije Republike Turske naročitu pažnju posvete obnovi zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese, što je jedan od velikih projekata Islamske zajednice. Ministar je obećao da će učiniti sve što je u njegovoj moći da neka od turskih organizacija preuzme finansiranje tog projekta.

Reisul-ulema je zahvalio ministru Čavušogluu i izrazio nadu da će se saradnja Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Turske i dalje odvijati istim intenzitetom. (kraj)

 
Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.