A+ A A-

SAOPĆENJE KABINETA REISU-L-ULEME

rajko_vasic     Sarajevo, 16. januar 2006. (MINA) - Povodom jučerašnje izjave člana Glavnog odbora SNSD-a Rajka Vasića u kojoj se kaže da je"Lagumdžija na sastanku u Doboju od Milorada Dodika, lidera SNSD-a, i Nikole Špirića tražio da uklone reisu-l-ulemu Mustafu Cerića”, Kabinet reisu-l-uleme izdao je saopćenje za javnost u kojem se kaže:

     - Ako je Vasićeva izjava istinita, onda je Kabinet reisu-l-uleme iznenađen da još uvijek postoje političari u BiH koji na tajnim sastancima, kao što je to nekada bilo, dogovaraju ko može, a ko ne može biti reisu-l-ulema IZ-e u Bosni i Hercegovini.

     Unatoč medijskoj hajci kojoj je institucija reisu-l-uleme izložena u zadnje vrijeme, a sada evo i reliktima onoga za što smo mislili da je iza nas, Kabinet reisu-l-uleme vjeruje u demokratske procese, te slobodu mišljenja i izražavanja, jer istinu nije moguće ubiti, niti je pravdu moguće izbjeći.   

     Kabinet reisu-l-uleme očekuje od političara da ostave IZ-u na miru kako bi mogla izvršavati svoju misiju širenja dobra uz poruku: neka svako radi svoj posao savjesno i odgovorno.