A+ A A-

Android aplikacija Islamske zajednice: Podrška vjernicima u svakodnevnom životu

18 12 2019 app najava

SARAJEVO, 18. DECEMBRA (MINA) - Nova verzija aplikacije Islamske zajednice za Android OS od danas nudi i uslugu kibla-kompasa, čime je dodatno obogaćen servisni segment ove aplikacije razvijene kao podrška vjernicima u svakodnevnom životu.

Razvojni tim aplikacije je na osnovu mnogobrojnih prijedloga postojećih korisnika u sadržaj najnovije verzije (3.3) dodao i kibla-kompas, koji će pomoći vjernicima da preciznije odrede pravac za obavljanje namaza.

Ranije je u aplikaciju uvrštena usluga „Pronađi džamije u svojoj blizini“, te u saradnji s razvojnim timom Vaktija.ba, unaprijeđena vaktija koja pokriva sve gradove u BiH.

Također, kroz aplikaciju je znatno olakšan i pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“, uz pomoć koje vjernici na jednostavan način mogu otkloniti sve nedoumice kada su u pitanju vjerski propisi.

Ovaj inovatini iskorak misije Islamske zajednice u digitalni svijet autorski je produkt administratorskog tima web-portala Islamskazajednica.ba

Aplikaciju možete preuzeti putem Google PlayStore-a, a za postojeće korisnike potrebno je da izvrše ažuriranje aplikacije kako bi u potpunosti mogli koristiti ranije pomenute sadržaje.