A+ A A-

Čestitka reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića novoizbranom poglavaru Islamske zajednice Sjeverne Makedonije

SARAJEVO, 26. NOVEMBRA (MINA) - U Skoplju se danas održava svečana ceremonija uručivanja menšure novoizabranom poglavaru Islamske zajednice Sjeverne Makedonije hafizu Šakiru-ef. Fetahu.

Tim povodom reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je novoizabranom prvaku uputio čestitku sljedećeg sadržaja:

„Uvaženi hafize Šakir-ef. Fetahu,

Obradovan viješću da ste izabrani za poglavara Islamske zajednice u Sjevernoj Makedoniji, upućujem Vam u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i u svoje lično ime najiskrenije čestitke, uz molbu Svemogućem Allahu da Vam olakša zadaću vršenja odgovorne dužnosti poglavara Islamske zajednice. Želim da znate da prema bratskoj Islamskoj zajednici u Sjevernoj Makedoniji gajimo osjećanja punoga poštovanja i ljubavi i da joj od srca želimo svako dobro. Nadam se da će Vašim izborom naša saradnja biti znatno unaprijeđena.

Molim Uzvišenog Allaha da Vas obaspe svojom milošću i preko Vas Islamskoj zajednici Sjeverne Makedonije podari berićet i slogu, te mudrost i napredak. Vašoj Zajednici želim duhovni i kulturni razvoj, te materijalno, institucionalno i organizacijsko jačanje.

Uz najljepše želje i iskrene dove srdačno Vas selamim“. (kraj)

careva dzamija AA