A+ A A-

Muftija Fazlović boravio u Gradačcu: Iskazati solidarnost s porodicama žrtava

Muftija Fazlović boravio u Gradačcu: Iskazati solidarnost s porodicama žrtava

GRADAČAC, 13. AUGUST 2023 (MINA) - Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović danas je boravio u Gradačcu povodom tragedije koja se prije dva dana dogodila u ovom gradu, kada su ubijene tri osobe, a tri ranjene, nakon čega je ubica izvršio samoubistvo.

Muftija se najprije susreo s džematlijama u gradskoj džamiji Husejnija, a potom i rukovodstvom Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Gradačac, glavnim imamom Nusret-ef. Kujrakovićem i predsjednikom Medžlisa Hasanom Omerovićem.

Ovom sastanku u sjedištu Medžlisa prisustvovali su i predstavnici Gradske uprave Gradačca.

Tokom ovih susreta muftija Fazlović je naglasio da je ovaj teški zločin unio duboku tugu i bol među ljude i u samom Gradačcu, ali i širom Bosne i Hercegovine.

- Ova sredina je poznata kao mjesto u kojem žive mirni, dobri i vrijedni ljudi, koji drže do svoje vjere i svoga odnosa prema temeljnim ljudskim vrijednostima, među kojima je život najveća vrijednost. Stoga je ovaj zločin veliko iskušenje, koje valja prebroditi i u kojem se mora iskazati veliko strpljenje i solidarnost s porodicama žrtava, ali i sa svim dobrim ljudima koji ovdje žive. I kao ljudi i kao vjernici uvijek moramo biti na strani onih kojima je život ugrožen. U ovom trenutku su naše dove i naše misli sa žrtvama i njihovim porodicama. Molimo Uzvišenog Allaha da im da snage - poručio je muftija Fazlović u Gradačcu. (kraj)