A+ A A-

Preporod.info dostupan i putem aplikacije za IOS uređaje

Preporod.info dostupan i putem aplikacije za IOS uređaje

SARAJEVO, 25. NOVEMBAR 2023. (MINA) - Sadržaj portala Preporod.info od danas je dostupan i putem mobilne aplikacije za uređaje sa IOS operativnim sistemom.

„Danas, na 4. godišnjicu portala Preporod.info i na Dan državnosti naše domovine, želim prvo uputiti čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom ovog državnog praznika. Danas svjedočimo Palestinu. Neka nam svima to bude jasna pouka koliko smo sretni i koliko je važno imati državu, boriti se za nju svakodnevno, svako u skladu sa svojim mogućnostima“, kazao je glavni urednik portala Preporod.info Adnan Muminović.

Portal Preporod.info je pokrenut na Dan državnosti 2019. godine, upravo s namjerom da iznova ukazuje na potrebu državotvornog djelovanja, što je i u skladu s uređivačkom politikom Media centra Islamske zajednice, u okviru kojeg portal djeluje kao jedna od pet medijskih platformi Islamske zajednice.

„Osim programskim sadržajima, 4. godišnjicu ćemo obilježiti i određenim tehničkim unapređenjima na portalu, potpunom novom aplikacijom za IOS uređaje, te u potpunosti redizajniranom android aplikacijom, a sve s ciljem da olakšamo pristup našim sadržajima“, kazao je Muminović.

Prema njegovim riječima, portal Preporod.info se u protekle četiri godine pozicionirao kao relevantan i vjerodostojan izvor informacija i korisnih, zanimljivih sadržaja, što su čitatelji, svakako, prepoznali.

„Portal je u proteklom periodu zabilježio značajno povećanje posjeta, zahvaljujući, prije svega, sadržaju koji nudi. Nadamo da će taj trend biti nastavljen, čemu bi svakako trebala doprinijeti i spomenuta tehnička unapređenja“, dodao je Muminović.

Aplikacije je u potpunosti dizajnirao i razvio Armin Čaušević, administrator internet platformi Media centra, kao lični doprinos svečanom obilježavanju godišnjice portala i Dana državnosti naše domovine.

„Cilj nam je bio da kroz jedan svojevrsni vakuf damo svoj doprinos, kako unapređenju funkcionalnosti tako i širenju dostupnosti sadržaja portala Preporod.info na različitim platformama“, kazao je Čaušević, koji se inače bavi razvojem mobilnih aplikacija i drugih softverskih rješenja.

Aplikacije moguće preuzeti na App Store za IOS uređaje te na Google Play za uređaje s Android operativnim sistemom. (kraj)