A+ A A-

GODINA MEKTEBA

            Do sada su održana dva radna sastanka. U srijedu, 13. decembra 2006. godine, održan je sastanak u Bugojnu za područje muftiluka travničkog, zeničkog i mostarskog, a u četvrtak, 14. decembra 2006. godine, održan je sastanak u Sanskom Mostu za područje muftiluka bihaćkog i banjalučkog. Radni sastanci za područje muftiluka tuzlanskog, sarajevskog i goraždanskog biće održani tokom iduće sedmice.

            U Bugojnu su, pored muftije mostarskog, sekretara muftiluka travničkog i zeničkog, prisustvovali glavni imami sa područja ova tri muftiluka, dok su u Sanskom Mostu, pored muftije banjalučkog i sekretara muftiluka bihaćkog, prisustvovali glavni imami sa područja ova dva muftiluka.

            Radna izlaganja na ovim radnim sastancima imali su Mr. Muharem Omerdić, rukovodilac Vjerskoprosvjetne službe, na temu . Ibrahim ef. Begović je govorio o primjeni i vođenju dnevnika rada mektebske nastave, dok je Zijad ef. Suljić govorio o izmjeni i dopunama određenih pravila Pravilnika o mektebima i mektebskoj nastavi.

            Nakon uvodnih izlaganja u radu ovih skupova su učestvovali muftije i glavni imami i dali korisne prijedloge i sugestije koje će VP služba Rijaseta koristiti kako bi mektebska nastava doživjela svoj procvat u svakom pogledu.