A+ A A-

Reisu-l-ulemi uručena građevinska dozvola za zgradu Ureda Rijaseta

Sarajevo, 5. septembar 2008. (MINA) - Načelnik općine Stari Grad Mustafa Resić danas je uručio reisu-l-ulemi dr. Mustafi Ceriću građevinsku dozvolu za zgradu Ureda Rijaseta na Kovačima u Sarajevu gdje će se 17. septembra položiti kamen temeljac.

Riječ je o generacijskom projektu Islamske zajednice jer će ona prvi put imati svoje sjedište u glavnom gradu. Do sada je sjedište Rijaseta i Reisu-l-uleme bilo u neadekvatnim uvjetima, pa je na inicijativu privrednika BiH, Rijaset Islamske zajednice donio odluku da se zgrada Ureda Rijaseta sagradi na Kovačima, u neposrednoj blizini šehidskog mezarja.Projektant je prof. Zlatko Ugljen.

urucenje-gradevinske-dozvole

Ovo je povijesni dan ne samo za Islamsku zajednicu već i za BiH.

Reisu-l-ulema dr. Mustafa Cerić je zahvalio načelniku Mustafi Resiću i njegovim saradnicima na izdavanju ove dozvole, čestitajući mu što je on imao sreću da bude na mjestu načelnika općine Stari Grad i svojim potpisom označi jedno novo vrijeme Islamske zajednice.

Načelnik Resić je kazao da je to bile njegova dužnost, ali i čast da je mogao učiniti jedno dobro djelo koje će biti upamćeno za buduće generacije.