A+ A A-

BOSANSKE HADŽIJE U MEDINI

Svih 561 budućih hadžija iz Bosne i Hercegovine koji autobusima putuju u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice je u nedjelju, 17.12.2006.god., u večernjim satima sretno i hajirli doputovalo  u Medinu, grad Allahovog Poslanika.

     Nakon kontrolnog zadržavanja na ulazu u Medinu, hadžije su se smjestile u hotel  "Elyas Residential Center" koji je udaljen svega oko stotinu metara od harema Poslanikove džamije i nalazi se u centralnoj zoni poznatoj pod nazivom Merkezijja. Na toj lokaciji će boraviti narednih sedam do osam dana, zavisno od pojave mlađaka. U toku boravka u Medini hadžije će redovno obavljati namaze u džamiji Allahovog Poslanika, te posjetiti mezar Božijeg Poslanika, medinske džamije, te istorijska mjestia Uhud, Beki´a, Hendek i druga.

     Jutros u ranim jutarnjim satima i hadžije koje su u nedelju u večernjim satima avionima otputovale iz Sarajeva sretno i hajirli su stigli u Medinu i sreli se sa hadžijama koje su doputovale autobusima.

     U kompleksu hotela "Elyas Residential Center", mjestu boravka naših hadžija, održavat će se redovne aktivnosti - predavanja, vazovi, edukacija o propisima hadža, učenje mevludi-šerifa, kao i susret sa našim studentima u Saudijskoj Arabiji.

     Danas bi se  sa Sarajevskog aerodroma trebala obaviti još dva leta za Medinu, a preostali  peti  najvjerovatnije sutra.

Image

Dolazak autobusa u Medinu

 

Image

Hadžije se pripremaju za ulaz u hotel

 

Image

Hadžije ispred hotela

 

Image

Hotel za bosanske hadžije

 

Image

Smještaj hadžija

 

Image

Hotelska soba